MOPurbandesign + JUNO architecten

-> MOP+JUNO

De wereld staat voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen. Mobiliteit, energie, gezondheid, economie en klimaat vragen om een belangrijke U-turn. Vele van onze opdrachtgevers willen ambitieus inspelen op die transformatie.

MOPurbandesign en JUNO architecten denken reeds enkele jaren samen na hoe daar een antwoord op te kunnen geven en hebben sinds januari 2020 MOP+JUNO opgericht om dit nieuwe model vorm te geven.

Nieuws

2019-08-07 / Onze Groene Zeedijk op Architectura.be!

Middelkerke krijgt een nieuwe zeedijk, naar een ontwerp van MOPurbandesign i.s.m. CLUSTER landschap & stedenbouw, SBE en Plantec. De nieuwe kustverdediging wordt aangegrepen om de zeedijk te reorganiseren met onder meer een bredere promenade en een natuurlijke grasdijk die zorgt voor een park van 100.000 m2 en een zonovergoten wandelpad naast de bestaande zeedijk.

Lees meer via onderstaande link:

https://architectura.be/nl/nieuws/project-info/34123/middelkerke-krijgt-nieuwe-zeedijk

2019-05-08 / Infomarkt 2019 Zeedijk Middelkerke-Westende

Zaterdag was MOP aanwezig op de Infomarkt in Middelkerke-Westende om de plannen voor de zeedijk toe te lichten. De vele positieve reacties van inwoners, handelaars, enz. doen echt deugd.

We kunnen niet wachten tot de nieuwe dijktegels er liggen en de planten van de grasdijk hun werk doen!

Het artikel van Bouwkroniek achter deze link geeft meer info:
https://lnkd.in/dY-8Wap

Dit project is een samenwerking tussen de opdrachtgevers Gemeente Middelkerke-Westende en het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust en een THV bestaande uit MOP Urban Design, Cluster, SBE en Plantec.

2018-12-05 / Eindpresentatie stadsvernieuwingsproject

Op maandag 3 december was Stefano Cincinnato van MOP in Eeklo om onze conceptbegeleiding van het stadsvernieuwingsproject "Oostveld" toe te lichten. Het project wekt duidelijk veel interesse bij de bewoners die talrijk aanwezig waren. Op naar de volgende stap!

Dit project werd uitgevoerd in samenwerking met I-Propeller en Vito, in opdracht van de Stad Eeklo.

2018-10-03 / Eerste spadesteek van fase II van de Kanaaltuinen

Op 1 oktober gaf burgemeester Deconinck van Sint-Pieters-Leeuw het startsein voor fase II van de Kanaaltuinen zonder schop maar mét een graafmachine!

Je kan meer lezen over deze gebeurtenis op het Nieuwsblad via deze link: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181002_03800620

We zijn erg trots op onze samenwerking met Zabra en onze bijdrage aan de woningen en het park. Meer informatie over dit project ka je vinden onder "Landschap en Arhitectuur".

2018-09-13 / MOP is running!

Hier bij MOP proberen we gezond te eten met onze Healthy lunches, minder plastieken flessen te verbruiken maar ook meer te bewegen. Ineens minder stress en meer focus. Lopen jullie een rondje mee?

2018-09-01 / Open Monumentendag Oostende 9/9/18

De cultuurdienst van Oostende organiseert op 9 september een Open Monumentendag. 1 van de sprekers is alvast onze eigen Philip Moyersoen die meer uitleg geeft bij de Stedenbouwkundige ontwikkeling van de stationsomgeving Oostende. Allen daarheen om 11u30 of 13u30! (Site Hotelschool, toegang zijde Brandariskaai)

2018-06-22 / Zeedijk Middelkerke-Westende

Samen met onze partners Cluster, Plantec en SBE zijn we al sinds 2016 aan het werk gegaan om voor de gemeente Middelkerke-Westende en het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust om de hele zeedijk te hertekenen.

Op de infomarkt van 5 mei in Middelkerke, konden jullie al de mockup, de maquettes en veel meer informatie ontdekken. Nu is er ook een reportage! Ontdek meer over het project en spot ook Philip Moyersoen in het filmpje hieronder:

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6415452357110308864/

2017-03-08 / 7 miljoen euro Salk-geld voor aanpak van Kruispunt Dorpsstraat in Houthalen

"We zijn heel blij met de beslissing van minister Ben Weyts (N-VA) om ons 7.5 miljoen euro te geven voor de ontsluiting van het centrum van Houthalen", zeggen burgemeester Alain Yzermans (sp.a) en eerste schepen Jef Verpoorten (CD&V). "Hij heeft het budget van de brug aan de Koolmijnlaan doorgeschoven naar de kruising Grote Baan-Dorpsstraat. Daar komt een brede ondergrondse doorgang die de twee kanten van de Grote Baan met elkaar verbindt."

                                                                                                          Het Belang van Limburg, 25-26/02/17

2017-02-13 / MIDDELKERKE EN WESTENDE KIEZEN VOOR GROENE ZEEDIJK

MOPurbandesign is blij jullie te melden dat wij de ontwerpwedstrijd voor de Zeedijk Middelkerke hebben gewonnen!

We hebben de versterking van de kustlijn en de unieke eigenschappen van de omgeving als de opportuniteit gezien om een nieuwe groene zeedijk te ontwerpen, een grote meerwaarde voor Middelkerke en Westende.

Dit is het begin van een boeiend avontuur met de gemeente, de betrokken partijen en onze partners: Cluster, Plantec, SBE, Ecorem, Deltares en Driekwart groen ! Wij kijken uit naar deze veelbelovende samenwerking.

 

2016-05-19 / Congres publieke ruimte

Op 19 mei gaf Philip samen met Jan Boots (CityD) een lezing  op het derde Congres Publieke Ruimte. Ze hadden het over de inrichting van publieke ruimte in handelskernen – en het eeuwige dilemma tussen functionaliteit en verblijfskwaliteit.

Meer info op: http://publiekeruimte.info/nieuws/recente-nieuws/programma-en-inschrijvingen-congres-publieke-ruimte