MOPurbandesign is een team van ruimtelijke ontwerpers, die werken op het snijvlak tussen strategische ontwerpen en procesbegeleiding, stedenbouw, landschap en architectuur.

MOP werkt zowel voor overheden als voor private ontwikkelaars

MOP werkt zowel nationaal als internationaal

MOP zet in op 4 pijlers: ontwerpend onderzoek, procesregie, multidisciplinariteit, technologie

MOP is voortdurend in evolutie en onderzoek om voor elke uitdaging opnieuw een passend antwoord te kunnen bieden en  creatief op maatschappelijke tendensen in te spelen

Nieuws

2017-02-13 / MIDDELKERKE EN WESTENDE KIEZEN VOOR GROENE ZEEDIJK

MOPurbandesign is blij jullie te melden dat wij de ontwerpwedstrijd voor de Zeedijk Middelkerke hebben gewonnen!

We hebben de versterking van de kustlijn en de unieke eigenschappen van de omgeving als de opportuniteit gezien om een nieuwe groene zeedijk te ontwerpen, een grote meerwaarde voor Middelkerke en Westende.

Dit is het begin van een boeiend avontuur met de gemeente, de betrokken partijen en onze partners: Cluster, Plantec, SBE, Ecorem, Deltares en Driekwart groen ! Wij kijken uit naar deze veelbelovende samenwerking.

(Meer details in onze projecten)

2017-01-15 / MOPurbandesign wish you all an inspiring and creative 2017!

2016 was voor MOPurbandesign een boeiend jaar!

Ons team is sterk gegroeid en we verhuisden naar het Impact House in Brussel. We hebben met nieuwen, interessante partners en opdrachtgevers samengewerkt en hebben deelgenomen aan twee grote wedstrijden. Onze methodologie is verder uitgewerkt en geconcretiseerd in verscheidene strategische parojecten!

MOPurbandesign bedankt jullie voor de rol die jullie hierin hebben gespeeld!

2017 wordt voor ons een inspirerend en creatief jaar ! Wij wensen jullie hetzelfde!

2016-05-19 / Congres publieke ruimte

Op 19 mei gaf Philip samen met Jan Boots (CityD) een lezing  op het derde Congres Publieke Ruimte. Ze hadden het over de inrichting van publieke ruimte in handelskernen – en het eeuwige dilemma tussen functionaliteit en verblijfskwaliteit.

Meer info op: http://publiekeruimte.info/nieuws/recente-nieuws/programma-en-inschrijvingen-congres-publieke-ruimte

 

2016-04-20 / MOP is verhuisd naar het IMPACT HOUSE

Het ‘Impact House’ bouwt aan een ecosysteem waarin een aantal partners cohousen rond sociale innovatie. MOP richt zich daarbij op economische en maatschappelijke uitdagingen met ruimtelijke impact. Het nieuwe kantoor van MOP bevindt zich in de Hertogsstraat naast het Warandepark.


We zijn blij ook enkele nieuwe mensen in ons team te mogen verwelkomen. Fijn dat Sanne Claeys, Mladen Stilinovic en Michèle Vanheghen ons vanaf nu zullen versterken!

2016-04-18 / Strategische workshop in Caixas

In juni plant MOP een strategische interne workshop in Mas d’en Souris in Caixas (South of France). Eerder ontwierp MOP al de landschappelijke context van dit prachtig buitenverblijf en dit voorjaar herwerkten we het interieur tot een volwaardige en fijn afgewerkte vakantiewoning. Nu trekken we er ook met het hele team naartoe om samen te werken aan onze visie en methodologie. Bovendien nodigen we ook Ramon Garcia Bragado en Oriol Clos uit om onze strategie verder uit te bouwen.

2016-04-01 / Eerste spadesteek voor de Kanaaltuinen!

De werken voor de wegenis voor het project Kanaaltuinen in Sint-Pieters-Leeuw zijn begonnen. Dat betekent de start voor fase 1 van het masterplan met de eerste urban villa’s en ééngezinswoningen. Parallel werken we aan het ontwerp voor fase 2 en het centrale park. Meer info op: http://www.kanaaltuinen.be/

2016-03-11 / Buurtreceptie in de Rijkswachtkazerne

Samen met Stad en OCMW Aalst en met Oksigen Lab organiseerden we een buurtreceptie in de voormalige Rijkswachtkazerne van Aalst. In het kader van het project voor de incubator nodigden we sociale actoren, ondernemers en buurtbewoners uit om met de site kennis te maken. Bovendien konden ze meedenken rond drie mogelijke beelden voor de plek, en de invulling van de centrale binnentuin.

 

2016-03-01 / Strategisch toetsingskader Mechelen Winkelstad

MOPurbandesign werkt aan een strategisch toetsingskader voor de stad Mechelen. Vanuit enkele domeinoverschrijdende kernthema's zal de stad actief werken aan de versterking van haar handelsapparaat. Samen met CityD zal MOP ook een retailplan opstellen en enkele concrete projecten verder begeleiden.

2016-02-17 / workshop IMPRESSIONS

Van 17 tot 19 februari werd Philip Moyersoen als expert stedelijke ontwikkeling uitgenodigd door Prospex om deel te nemen aan een workshop in Venetië in het kader van het grote Europese project ‘Impressions’. Dit project probeert de gevolgen van vergaande klimaatverandering, gekoppeld aan een temperatuurstijging van 2°C, in te schatten. Op die manier biedt het kennis en ondersteuning aan beleidsmakers om geïntegreerde adaptatie- en mitigatiestrategieën uit te werken.

http://www.impressions-project.eu/

2015-12-23 / MOPurbandesign wenst u allen een creatief en inspirerend 2016!

We bedanken u ook voor de boeiende samenwerking, interessante projecten en motiverende kansen.