De wereld staat voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen. Mobiliteit, energie, gezondheid, economie en klimaat vragen om een belangrijke U-turn. Vele van onze opdrachtgevers willen ambitieus inspelen op die transformatie.

MOPurbandesign en JUNO architecten denken reeds enkele jaren samen na hoe daar een antwoord op te kunnen geven en hebben sinds januari 2020 MOP+JUNO opgericht om dit nieuwe model vorm te geven.

Nieuws

2020-10-28 / TWEE AWARDS VOOR DE GROENE ZEEDIJK !!

Ons groene kustbeschermingsproject ‘ZEEDIJK MIDDELKERKE / WESTENDE’ werd op de Global Sustainable Technology & Innovation Conference die plaatsvond op dinsdag 27 oktober 2020, bekroond met maar liefst twee Awards: THE BLUE INNOVATION CAPTAIN AWARD en THE INSPIRATIONAL BLUE WAVE AWARD!

Het project werd geprezen om zijn talrijke kwaliteiten waaronder de radicale innovatie op vlak van kustverdediging waarbij flexibiliteit en adaptiviteit the keywords zijn. Omdat we samenwerken met de natuur in plaats van ertegenin te gaan, kan deze dijk makkelijk mee evolueren met de tijd en de klimaatsverandering. Daarenboven is de kostprijs van deze zachte infrastructuur een derde van de kostprijs van een harde infrastructuur.


Dit project is ook uniek omdat het tot stand kwam door een eco-systemische en cross-sectorale samenwerking tussen alle stakeholders: overheden, ontwerpers, experts, en lokale organisaties

Het resultaat is dat het project gedragen wordt door alle stakeholders. Er is GEEN ENKEL BEZWAAR geformuleerd tegen de bouwaanvraag wat op UNIEK en zeer uitzonderlijk is.


We zijn dan ook terecht allen trots met deze internationale erkenning en kijken uit naar de realisatie van deze groene promenade!

Hartelijk dank aan De Blauwe Cluster voor deze organisatie en ruggesteun!

2020-10-27 / Wij zijn GENOMINEERD voor THE BLUE INNOVATION AWARD! Steun ons!

Ons groene kustbeschermingsproject "ZEEDIJK MIDDELKERKE / WESTENDE" is genomineerd in de categorie Blue Innovation Captain!
Schrijf je gratis in voor de online Award Ceremony op dinsdag 27 oktober om 17.00 uur en luister naar de pitch van Philip Moyersoen.

Steun ons met uw stem voor de publieksprijs!

https://www.gstic.org/2020/

HARTELIJK DANK!

Middelkerke #MDK #MOPurbandesign #MOPJUNO impact driven design #Cluster Landschap #SBE #Plantec #Deltares #Aquabotanica


De Award is een initiatief van de Blauwe Cluster.
 

2020-03-03 / Resilient steps in NEPAL: Volop in werf

Resilient Steps is een mini NGO die een thuis biedt voor misbruikte Nepalese meisjes.
De samenwerking is gestart vanuit de urgente vraag naar een visie op een totaalontwikkeling van het project, na een realisatie van een eerste gebouwtje in eigen beheer. Een professionele aanpak kenden ze niet. Er waren veel vragen over de verdere ontwikkeling van het mini-dorp: hygiëne, duurzaam waterbeheer, afvalwaterbandelingen, verdere bouwprojecten... In dit project hebben we de kennis van beide culturen verweven: lokale bouwtechnieken met onze kennis van duurzaam bouwen. Samen met een team uit België wordt dit project werkelijkheid!

2019-09-05 / NSAC - General Aviation terminal - opent op Ostend-Bruges Airport

De privéterminal te Oostende is eindelijk klaar en opent zijn deuren! Privéjets kunnen hier landen en opstijgen in alle comfort. Een lounge, conferentieruimte, kantoren, slaapcellen voor piloten, een bar met zicht op het vliegveld, ... kortom een fijne plek om te vertoeven voor wie van de luchtvaart houdt. Dank aan NSAC voor het vertrouwen in ons team! Het was een fijne samenwerking!

2019-08-07 / Onze Groene Zeedijk op Architectura.be!

Middelkerke krijgt een nieuwe zeedijk, naar een ontwerp van MOPurbandesign i.s.m. CLUSTER landschap & stedenbouw, SBE en Plantec. De nieuwe kustverdediging wordt aangegrepen om de zeedijk te reorganiseren met onder meer een bredere promenade en een natuurlijke grasdijk die zorgt voor een park van 100.000 m2 en een zonovergoten wandelpad naast de bestaande zeedijk.

Lees meer via onderstaande link:

https://architectura.be/nl/nieuws/project-info/34123/middelkerke-krijgt-nieuwe-zeedijk