Projecten > Strategie en Stedenbouw Een toekomstgericht masterplan - een nieuwe thuis voor Nepalese meisjes

Een toekomstgericht masterplan - een nieuwe thuis voor Nepalese meisjes

OPDRACHTGEVER

Resilient Steps (Nepal)

OPDRACHT

Ontwikkelen van een masterplan en uitvoering van sanitaire voorzieningen

DATUM

2019 - in progress

ONTWERPERS

JUNO architecten

Resilient Steps is een mini NGO die een thuis biedt voor misbruikte Nepalese meisjes.
De samenwerking is gestart vanuit de urgente vraag naar een visie op een totaalontwikkeling van het project, na een realisatie van een eerste gebouwtje in eigen beheer. Een professionele aanpak kenden ze niet. Er waren veel vragen over de verdere ontwikkeling van het mini-dorp: hygiëne, duurzaam waterbeheer, afvalwaterbehandelingen, verdere bouwprojecten. .. 
In dit project hebben we de kennis van beide culturen verweven: lokale bouwtechnieken met onze kennis van duurzaam bouwen. Het resulteert in een boeiend leerproces voor alle partijen dat duidelijk maakt dat via doorgedreven inlevingsbereidheid grote stappen in een minimum van tijd kunnen genomen worden: flexibiliteit, dynamiek van culturen en denkpatronen, samenwerking tussen de lokale werknemers, vrijwilligers en ontwerpers ...

Het is hartverwarmend dat we in dit soort van projecten een verschil kunnen maken en een impact kunnen hebben op het leven van deze meisjes. We hebben ingezet op een doordacht masterplan, inspelend op de oriëntatie, het lokale klimaat, zinvol gebruik van buitenruimte en tussenruimten, lokale bouwtechnieken en low tech sanitaire voorzieningen.