Team > Anne-Michèle Zeevaert


 

Anne-Michèle Zeevaert

Anne-Michèle Zeevaert
°1988, Belg

Afgestudeerd als architecte aan de Universiteit van Luik (2012), heeft Anne-Michèle tijdens haar master een passie voor stedelijke strategie en stadsontwerp ontwikkeld. Die keerde terug in haar masterthesis die focuste op de rol van burgerparticipatie in strategische stadsprojecten met de casestudy van het Scheldekaaien project in Antwerpen.

Om haar kennis te verbeteren, volgde Anne-Michèle de master van Urbanism and Strategic planning aan de KULeuven (2012-2014). Met een intensieve en multidisciplinaire benadering, ontwikkelt deze internationaal gerichte opleiding een kritische visie over hedendaagse ruimtelijke structuren en stedelijke landschappen. Geconfronteerd met complexe en grootschalige situaties die innovatieve concepten nodig hebben, kreeg ze de kans om het masterplan van Antwerpen-Noord met een participatieve benadering  te verrijken, om een nieuwe visie te ontwikkelen voor de stadsexpansie van Ca Mau en een oplossing tegen de dreigende zeespiegelstijging van het hele Vietnamese schiereiland voor te stellen, en om het gebied rond Vilvoorde te bestuderen om een langetermijnvisie voor dit sterk ondergewaardeerde industriële landschap te formuleren.

Meer dan kennis, boden al deze uitdagingen nieuwe vaardigheden en instrumenten die ze in haar masterthesis heeft gebruikt  over de buurt van Bixiga in São Paulo, Brazilië, waar ze de rol van socio-culturele organisaties in stadsontwikkelingsstrategieën onderzocht.