Team > Hera Van Sande


 

Hera Van Sande

Hera Van Sande

Zij studeerde burgerlijk ingenieur-architect in Gent. Na haar studies trok Hera Van Sande naar Japan voor doctoraatsonderzoek. Ze studeerde aan het Shibaura Institute of Technology onder professor Miyake. Ze behaalde de graad van doctor in de ingenieurswetenschappen met grootste onderscheiding met het doctoraat "Kunio Maekawa, a modernist in search for Japanese identity." Sedert 1993 tevens werkzaam als zelfstandig architect. Ze werkte meermaals samen met de gerenommeerde Japanse architect Toyo Ito: als projectarchitect voor het paviljoen op de Burg in Brugge 2002, als medewerker voor de architectuurwedstrijd Muziekforum te Gent in 2004 en wedstrijd de Krook in Gent in 2010.

Hera was artistiek medewerker voor Oostende Werft, een vzw die de communicatie en het debat over de stedelijke transfromaties initieert, inspireert en begeleidt, en dit van 2004 tot 2019. Ze is momenteel artistiek directeur van de vzw Archipel, een architectuurorganisatie die het ruimtelijke en architecturaal kwaliteitsbesef in Vlaanderen wil optillen.

In het verleden bouwde ze nog organisatorische ervaring op als editorial associate voor het gerenommeerde tijdschrift A+U (Architecture and Urbanism) in Tokyo van 2003 tot 2010 en als curator voor diverse tentoonstellingen voor Ugent.

Momenteel docent Sustainable Design Studio eerste master Vrije Universiteit Brussel en docent Structural Contingencies Studio eerste master KU Leuven Faculteit Architectuur. Momenteel zaakvoerder van JUNO architecten (voorheen BDP). Met 25 jaar ervaring.

Sedert 2020 is zij mede-oprichter van MOP+JUNO.