Team > Ramón Garcia-Bragado


 

Ramón Garcia-Bragado

Ramón Garcia-Bragado
°1957, Spanje

Ramón Garcia – Bragado (1957),  is expert in stedelijke transformatie en strategie. Van opleiding jurist, oefende Ramón Garcia-Bragado technische en politieke mandaten uit voor de stad Barcelona, steeds gerelateerd aan de volgende thema’s: stedenbouw, woonbeleid, infrastructuur en technologie.
Hij was eerste schepen van Barcelona (2007-2011), directeur stedenbouw (1999-2005), onderdirecteur van Barcelona Regional (1994-1998) en technisch secretaris van IMPUSA (stedelijk bedrijf voor stadsvernieuwing) en de Olympische Spelen (1988-1993). Hij was ook professor aan de universiteit Pompeu Fabra (1997-2007).
Hij had directeursverantwoordelijkheid in gerenomeerde projecten zoals de transformatie voor de Olympische Spelen 1992, Forum 2004, Poble Nou 22@, Sagrera TGV, allemaal projecten met een belangrijke strategische component en met fundamentele private inbreng.  
Vandaag werkt hij als advocaat en partner van het internationaal advocatenkantoor Miliners in de sectoren: stedenbouw, publiek recht. Vanuit deze functie heeft hij deelgenomen aan de opmaak van voorstellen van internationaal karakter in Mexico (Tlalnepantla), Angola (Luanda), Colombia (Buanaventura) en andere.
Sinds 1999 hebben Ramon Garcia Bragado en Philip Moyersoen (MOPurbandesign) elk vanuit verschillende posities samengewerkt aan verschillende projecten zowel in Barcelona als in België. Vanuit eenzelfde bezorgdheid en ambitie hebben ze in juli 2014 een langdurige samenwerkingsverband ondertekend met de wil nog intensiever samen te werken en om samen verder een nieuwe methodologie te ontwikkelen om grootschalige stads- en infrastructuurprojecten te realiseren alsook sociaal-economische projecten met een belangrijke territoriale factor.