Team > Stefano Cincinnato


 

Stefano Cincinnato

Stefano Cincinnato
° 1980, Belg

Stefano Deed in het begin van zijn loopbaan ervaring op bij verscheidene architectuurbureau's. Bij Metzger et Associés Architecture werkte  hij voornamelijk rond restauratiedossiers voor beschermd erfgoed zoals de herbestemming van de Villa Empain, een Art Deco monument en de gevelrestauratie van Onze-Lieve-Vrouwekerk te Laken.

Bij HUB Architecture werkte hij mee aan projecten met een complex stedelijk programma zoals een voorpost voor de brandweer in het centrum van Antwerpen en de ontwikkeling van een wooncomplex op een brownfield te Gentbrugge.

Gaandeweg ontwikkelde hij een passie voor stadsontwikkeling en ging hij aan de slag bij RenovaS, die het gedelegeerd bestuur van bepaalde wijkcontracten in Brussel opnemen. Hierbij werkte hij zowel op het opstellen van het programma van het wijkcontract, het uitschrijven van de aanbestedingen voor de verscheidenen deelprojecten en het creëren van een breder draagvlak voor deze ontwikkelingen, zowel bij de bewoners als bij bevoegde administraties.

Bij MOPurbandesign werkt hij mee aan verschillende strategische ontwerpen en procesbegeleiding. Hierbij wordt telkens vanuit een transdisciplinaire benadering gewerkt en vormt ontwerpend onderzoek de basis voor het ontwikkeling van scenario's gebaseerd op de specifieke context van elk project.